2020

Romair Consulting a finalizat cu succes proiecte ce țin de extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în diferite regiuni: Maramureș, Gorj, Botoșani.

2019

Romair Consulting a supervizat cea mai amplă lucrare de modernizare a infrastructurii Aeroportului Internațional “George Enescu” Bacău, considerat cel mai “modern și cochet” aeroport din Regiunea Nord-Est.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă-uzată din judeţul Buzău, în perioada 2014 – 2020” este cel de-al cincilea proiect major de finanţare semnat în România, care continuă seria proiectelor importante cu finanţare europeană construite de Romair Consulting în cadrul POIM 2014 – 2020.

2018

Romair Consulting autor al celui mai mare proiect finanțat de Uniunea Europeană, un proiect de mediu.

Contractul de finanțare nerambursabilă din POIM a fost semnat vineri, 09 Noiembrie 2018, fiind unicul proiect de prevenire și combatere a eroziunii costiere din România în perioada de programare 2014 – 2020. Cu o valoare totală a măsurilor și investițiilor de cca 1 miliard de Euro, din care 85% reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europeane, este cel mai mare proiect de investiții pregătit și aprobat în România în perioada actuală de programare.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea eroziunii costiere prin consolidarea și punerea în valoare a peste 30 km de litoral românesc de la Edighiol până la Vama Veche, respectiv consolidarea și punerea în funcțiune a două mari structuri hidrotehnice complexe de mare importantă pentru mediu și extinderea respectiv punerea în siguranță a plajelor.

Pe scurt, prin implementarea proiectului, mărim teritoriul României cu peste 300 de hectare și asigurăm protecția a peste 100.000 locuitori și a circa 1500 de imobile de pe coasta Marii Negre, protejăm mediul, creștem valoarea conservativă a speciilor protejate și a biodiversității din aria proiectului.

Implementarea proiectului se realizează de către beneficiarului Administrația Națională „Apele Române„, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în perioada 2018 – 2023.

Romair Consulting invită toți românii care merg la malul marii se bucure de rezultatele acestui proiect în anii ce urmează și de un mediu sănătos.

2017

Romair Consulting în calitate de prestator al serviciilor de asistență tehnică pentru managementul și supervizarea lucrărilor, a coordonat cel mai ambițios proiect de protecție a litoralului românesc – „Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Marii Negre (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud, Eforie Nord), finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu, din Fondul de Coeziune.„

Romair Consulting a încheiat cu succes un capitol important cu care scrie istorie pe litoralul românesc al Marii Negre. Este un moment unic și impresionant: împreună, am făcut România mai mare, mai frumoasă! După mai bine de an de la finalizarea lucrărilor de execuție a lucrărilor de protecție și reabilitare/extindere a litoralului românesc, în dată de 31.01.2017 a avut loc recepția finală a lucrărilor.

De peste 18 ani ne implicăm în proiecte care schimbă viață românilor. Ne bucurăm prin acest proiect muncă noastră are, încă o dată, un impact real asupra locuitorilor, turiștilor, agenților economici și nu în ultimul rând al mediului”, declara Gheorghe Boeru, Președinte Romair Consulting.

Romair Consulting a semnat contractul de servicii prin care se vor furniza servicii de asistență tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional ECOAQUA S.A. în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014 – 2020.

2016

Romair Consulting finalizează proiecte cu un deosebit impact în dezvoltarea și modernizarea regiunilor în care au fost implementate. În acest an, s-au dus la bun sfârșit atât proiecte din domeniul “Infrastructură apă și apă uzatăcât și din domeniul “Managementul deșeurilor”.

2015

Romair Consulting pregăteşte primele aplicaţii de finanţare POIM.

2014

Romair Consulting conduce un proiect pilot în Republica Moldova.

Este realizată prima modelare a structurilor costiere într-un laborator natural cu observare directă asupra viitoarelor investiţii de infrastructură marină, dar şi infrastructură turistică prin dezvoltarea proiectului ’’Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanţa (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru şi Tomis Sud) şi Eforie Nord”. România intră astfel în categoria ţărilor ce implementează proiecte observate, controlate şi verificate în laboratoare marine.

2013

Romair Consulting produce ENERGIE. După 4 ani, se montează prima turbină eoliană.

2012

Dobrogea-Litoral fără inundaţii! Romair Consulting realizează hărţile de hazard şi planul pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Dobrogea-Litoral.

2011

Pregătirea celui mai eficient sistem de management integrat al situaţiilor de urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti, semnarea contractelor de management și supervizare în sectorul de apă şi apă uzată pentru alte 3 judeţe. Peste 2.500 de fermieri care au fost sprijiniţi în vederea obţinerii finanţării, peste 28.000 ferme agricole de semi-subzistenţă.

2010

Semnarea a 4 contracte la nivel regional pentru dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

2009

Romair Consulting implementează primele proiecte privind energia regenerabilă. Consolidează echipele de consultanţă, proiectare şi supervizare în pregătirea viitoarelor proiecte de asistenţă tehnică şi supervizare.

2008

Pătrunderea la nivelul a 5 regiuni ale României pe sectorul de apă şi canalizare. Proiectarea şi pregătirea pentru execuţie a 7 depozite de deşeuri şi 15 staţii de bioremediere în sectorul privat din România.

2007

Romair Consulting participă la intrarea României în Uniunea Europeană cu 27 de proiecte din totalul de 81 de proiecte la nivel naţional aprobate în cadrul Programului Operaţional Regional.

2006

Romair Consulting înaintează primele programe din Fonduri Structurale şi realizează servicii de asistenţă tehnică lider de contract pentru proiecte având obiectiv un judeţ.

2005

Romair Consulting înaintează 19 proiecte în cadrul Programului PHARE 2004 – 2006 Proiecte Mari de Infrastructură Regională. Depune primele proiecte finanţate prin Fondul de Mediu din România în domeniul managementului deşeurilor urbane şi staţiilor de epurare a apelor uzate industriale.

2004

Romair Consulting elaborează două proiecte de infrastructură mare din totalul de 12 proiecte finanţate în cadrul Programului PHARE 2003.

2003

Romair Consulting elaborează şi implementează cu succes cinci proiecte realizate în cadrul programului PHARE 2002.

2001-2002

Perioada de debut a proiectelor de infrastructură mare implementate de Romair Consulting, perioadă în care s-au realizat şi primele două proiecte mari în domeniul reţelelor de apă, canalizare şi gaze.

1998-2000

Extinderea portofoliului de clienţi şi gama de servicii oferite, prin accesarea programelor de finanţare ale Uniunii Europene şi ale Băncii Mondiale, destinate Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

1997

Înfiinţarea Romair Consulting şi implemenarea primului program finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programelor ISPA şi SAPARD.

ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media
ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LOCAȚIILE NOASTREUnde ne puteți găsi?
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media