Recepție finală aferentă investiției “Închiderea depozitului de deșeuri neconform din Ploiești”

10/05/2017

În dată de 10 mai 2017, a avut loc recepția finală aferentă obiectivului “Închiderea depozitului de deșeuri neconform din Ploiești” din cadrul proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Prahova”.

Lucrările executate au fost cofinanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu 2007 – 2013.

Închiderea depozitului neconform de deșeuri din localitatea Ploiești a condus atât la reabilitarea și redarea naturii a unei suprafețe de 31 de hectare de teren, cât și la eliminarea riscului poluării mediului din cauza posibilei antrenari a deșeurilor menajere depozitate pe cursul răului Teleajen, în  perioadele de precipitații importante.

Valoarea totală a investiției a fost de 19.926.609,24 lei.

Romair Consulting a avut calitatea de Consultant, pregătindMaster Planul” aferent proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Prahova” și aplicația de finanțare, ce a condus la semnarea contractului de finanțare cu valoarea totală de 203.238.610,37 lei, încheiat între Consiliul Județean Prahova și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice. Contractul a fost semnat în luna Februarie 2013. De asemenea, Romair Consulting a avut calitatea de proiectant, elaborând Proiectul tehnic și documentația de atribuire, asigurând inclusiv serviciile de asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor.

Eforturile depuse de echipa de ingineri ai companiei pe o perioada de 7 ani au fost duse la bun sfârșit  pentru aceste investiții recepționate. Ne bucurăm, astfel, vedem cele 31 de hectare acoperite de vechea “rampă de gunoi” au fost reintroduse în circuitul natural.

ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media
ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LOCAȚIILE NOASTREUnde ne puteți găsi?
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media