Peste 84 milioane euro, Fonduri Europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov

28/03/2022
sibiu
În data de 18.03.2022 a fost aprobat, de Comisia Europeană, “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, in perioada 2014-2020”. Proiectul este implementat de SC Apă Canal SA Sibiu.

Astfel, prima etapa a acestui proiect, in valoarea de 84,26 milioane euro va fi finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ 220 milioane euro, diferența urmând să fie asigurată prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Proiectul va asigura fondurile pentru realizarea de investiții de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în 24 unități administrativ-teritoriale, din care 18 în județul Sibiu și 6 în județul Brașov.

În județul Sibiu vor beneficia de investițiile asigurate prin POIM următoarele UAT-uri: Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie, Sadu, Rășinari, Roșia, Sura Mică, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Șura Mare, Slimnic, Săliște, Tilișca, Avrig, Racovița, Roata, Consiliul Județean Sibiu. În județul Brașov vor beneficia de investițiile asigurate prin POIM următoarele UAT-uri:  Făgăraș, Lisa, Voila, Recea, Mandra, Beclean, Consiliul Județean Brașov.

Proiectul aprobat de Comisia Europeană va duce la creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane și va asigura alimentarea cu apă potabilă a populației prin:

  •  reabilitarea sursei de apă;
  •  reabilitarea și extinderea magistralelor de transport, inclusiv a rezervoarelor de stocare a apei potabile pentru stațiile de clor și stațiile de pompare;
  •  reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile;
  •  reabilitarea și extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate;
  •  stație de epurare nouă/reabilitată;
  •  sisteme de supraveghere și control SCADA;
  •  tratarea și recuperarea nămolului deshidratat.

Acest succes se datoreaza muncii intense si colaborarii din cadrul unei echipe de lucru formata din consultantii Romair Consulting, echipei Operatorului de apa SC Apă Canal SA Sibiu, reprezentanti ai Autoritatii de Management pentru Programul Operational Infrastructura Mare, reprezentanti ai asistentei Jaspers, dar si a altor experti cooptati in cadrul acestui proiect.

 

POIM: Peste 84 milioane euro, fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov

 

https://ec.europa.eu/regional_policy/en/newsroom/news/2022/03/18-03-2022-eu-cohesion-policy-more-than-eur70-million-to-improve-water-quality-and-wastewater-infrastructure-in-romania

ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media
ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LOCAȚIILE NOASTREUnde ne puteți găsi?
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media