Romair Consulting autor al celui mai mare proiect finantat de Uniunea Europeana, un proiect de mediu

16/11/2018

Contractul de finanțare nerambursabilă din POIM a fost semnat vineri, 09 Noiembrie 2018, fiind unicul proiect prevenire și combatere a eroziunii costiere din România în perioada de programare 2014 – 2020. Cu o valoare totală a măsurilor și investițiilor de cca 1 miliard de Euro, din care 85% reprezintă finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, proiectul este cel mai mare proiect de investiții pregătit și aprobat în România în perioada actuală de programare.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea eroziunii costiere prin consolidarea și punerea în valoare a peste 30 km de litoral românesc de la Edighiol până la Vama Veche, respectiv consolidarea și punerea în funcțiune a două mari structuri hidrotehnice complexe de mare importantă pentru mediu și extinderea respectiv punerea în siguranță a plajelor.

Pe scurt, prin implementarea proiectului, mărim teritoriul României cu peste 300 de hectare și asigurăm protecția a peste 100.000 locuitori și a circa 1500 de imobile de pe coasta Mării Negre, protejăm mediul, creștem valoarea conservativă a speciilor protejate și a biodiversității din aria proiectului.

Implementarea proiectului se realizează de către Beneficiarului Administrația Națională „Apele Române„, prin Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în perioada 2018 – 2023.

Romair Consulting invită toți românii care merg la malul marii se bucure de rezultatele acestui proiect în anii ce urmează și de un mediu sănătos.

ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media
ROMAIR CONSULTINGSediul Central
Str. Mr. Ștefan Sănătescu, nr. 4,
sector 1, București
LOCAȚIILE NOASTREUnde ne puteți găsi?
LUAȚI LEGĂTURA CU NOIRomair pe Social Media